Indijski oreščki so odlična izbira za malico

Ker nam med opravljanjem delovnih obveznosti pogosto zmanjka časa za malico, si po nepotrebnem v usta dajemo povsem nezdrava živila. Takšna, ki jih v bližnji prodajalni hitro kupimo in tako tudi hitro pojemo. Pri tem imamo seveda v mislih različne nezdrave prigrizke, tudi tiste v obliki čokoladic ter podobnega. Namesto sladic bi si lahko kupili kakšne zdrave oreščke. Odlična izbira so na primer indijski oreški.

Pri nas so indijski oreščki dobro poznani že vrsto let. Veljajo za najbolj zdravo vrsto oreščkov, ki jih lahko uživamo prav vsak dan. Kljub temu pa z njimi ne smemo pretiravati. Po mnenju strokovnjakov za prehrano bi lahko naenkrat zaužili toliko oreškov, kot je velika naša pest.

 

Še toliko bolj okusni indijski oreščki

Na trgu so na voljo različni indijski oreški. Ti so lahko soljeni ali pa nesoljeni. Zelo priljubljena izbira so tudi takšni, ki so jim poleg soli dodane še kakšne druge okusne začimbe. Dejstvo je, da se takšni oreščki med seboj lahko razlikujejo tudi glede na proizvajalca. To ste verjetno izkusili že sami.

Precej poceni indijski oreščki verjetno niso najbolj dobrega okusa. Če pa posežete po nekoliko dražjih, je razlika takoj očitna.

Indijski oreščki so odlična izbira za malico

 

Za koga so indijski oreščki še posebej dobra izbira

Oreščki so na sploh dobra izbira za prav vse osebe, ki skrbno pazijo na prehranjevanje. Ne nazadnje so indijski oreščki primerni tudi za otroke, vendar moramo paziti na količino. Še najbolje pa se takšno hranilo obnese v času malice ali pa popoldanskega prigrizka. Namesto da si v usta torej tiščimo povsem nezdrave prigrizke, raje uživajmo ob grizljanju oreškov.

Seveda niso samo indijski oreščki dobra izbira. Odlična izbira so tudi orehi, toda prav tako v omejeni količini. Slednji zelo dobro vplivajo na naše možgane, natančneje na naš spomin pa tudi na samo koncentracijo. Orehi so tako kot indijski oreščki nadvse priporočljivi tudi za starejše osebe.